Biliškov Nekretnine

Vodič za kupce nekretnina

 

Odlučili ste kupiti nekretninu – ali što dalje? Zbunjujući pravni poslovi, pregovori, bavljenje geodetima i odvjetnicima, bankama, a nakon cijele muke briga o mogućem propadanju čitavog posla jer se ispostavilo da odabrana nekretnina ipak nema urednu dokumentaciju…

Vaša pravna sigurnost nam je prioritet!

Kupnja nekretnine je za većinu ljudi svakako jedna od najvećih financijskih odluka koju će imati u životu. To je dugotrajan i kompliciran posao, koji osim što je uzbudljiv, često je i pun stresa i brige. No, srećom tu je naš stručan tim licenciranih agenata i odvjetnika koji će Vam pomoći da kupovina nekretnine prođe bez problema i sa što manje stresa. Čak štoviše, obaviti će cijeli posao umjesto vas.

Angažiranjem naše Agencije cijeli proces kupnje nekretnine je siguran i jednostavan. U nastavku se možete upoznati sa osnovnim fazama kupoprodajnog procesa, korak-po-korak:

1. Uredite svoje financije
Prije nego što počnete s pretraživanjem nekretnina, preporučamo da organizirate/definirate svoje financije, a u slučaju kredita provjerite i dogovorite s bankom iznos i osnovne uvjete kreditiranja. Ovaj korak će vam dati uvid sa koliko novca za kupnju nekretnine raspolažete, što će u konačnici utjecati na uvjete pretrage. Naši agenti mogu vas uputiti na provjerenog partnera – tvrtku koja se bavi kreditnim savjetovanjem i koja vam može pronaći još povoljnije uvijete kreditiranja, za koje niste ni znali.

2. Obratite nam se i registrirajte svoju potražnju

Prvi korak u pronalaženju idealne nekretnine za vas je da registrirate svoj zahtjev kod nas pozivom na +385 (0)21 260 792 za nekretnine na jadranskoj obali ili na +385 (0)1 301 1383 za Zagreb ili nam pošaljite upit e-mailom na adresu: info@biliskov.com, tako da možete prezentirati svoje želje i zahtjeve izravno s našim lokalnim agentima.
Također možete pogledati našu trenutnu cjelokupnu ponudu na www.biliskov.com i poslati upit za bilo koju zanimljivu nekretninu. Sa mogućnošću odabira između više od 2.000 nekretnina, možete biti sigurni da imamo ono što tražite.

3. Pronalaženje prave nekretnine za Vas
Kada imamo jasnu viziju i razumijemo kakvu nekretninu tražite, ponuditi ćemo Vam popis nekretnina koje odgovaraju vašem zahtjevu. Također ćemo redovito obnavljati ponudu i informirati Vas putem biltena ili e-maila o novim nekretninama, izdvojenim ponudama, sniženjima cijene… Nema potrebe da tražite sami i trošite svoje vrijeme, mi ćemo vam naći idealnu nekretninu, čak i ako nije trenutno u našoj ponudi!

4. Organiziranje kvalitetnih obilazaka
Mi se trudimo uštedjeti vaše vrijeme i zato ćemo vas odvesti u obilazak samo onih nekretnina koje smatramo da su najbolje za vas. Naše radno vrijeme prilagoditi ćemo vašim potrebama, a nije nam problem organizirati obilazak nekretnina i poslije radnog vremena ili vikendom. Naši uredi u Zagrebu, Splitu i Kaštelima su otvoreni od ponedjeljka do petka od 9:00-17:00, subotom 09:00-13:00, a naše telefonske linije su na raspolaganju svaki dan od 8 – 20 sati.
Možemo vam ponuditi i prijevoz do odabranih nekretnina. Tijekom obilaska mi ćemo vas usmjeravati i savjetovati, te odmah odgovoriti na sva pitanja koja se mogu pojaviti.

5. Davanje ponude
Jednom kada ste pronašli svoj savršenu nekretninu i dali ponudu, mi ćemo obavijestiti vlasnika i pregovarati za vas najbolju moguću cijenu. Osim cijene, mi ćemo pregovarati sve ostale uvjete uobičajene u procesu kupoprodaje (evidencija režija, rokovi iseljenja, opremljenost, popravci itd).
Pregovori ne predstavljaju nikakvu zakonsku obvezu za obje strane sve dok nisu potpisani ugovori.

6. Prihvaćanje ponude
Kad je prodavatelj prihvatio ponudu, mi ćemo organizirati sastanak između Vas kao kupca i vlasnika kao prodavatelja kako bi definirali cijeli popis detalja koji su neophodni za sastavljanje Ugovora i uspješnog realiziranja posla.

7. Angažiranje odvjetničkog društva
Nakon što su svi uvjeti i detalji definirani i dogovoreni mi ćemo proslijediti sve informacije odvjetničkom društvu koje će temeljito prekontrolirati dokumentaciju, poput prava vlasništva, Posjedovnog lista itd. Ali ne brinite, naš iskusni agenti će vas voditi kroz proces i obavještavati o svakoj odrađenoj promjeni.

8. Predugovor i novčani polog

Na temelju dogovorenih uvjeta između kupca i prodavatelja, odvjetnik sastavlja Predugovor koji obvezuje stranke na sklapanje glavnog Ugovora, nakon ispunjenja nekog uvjeta i / ili nakon određenog vremenskog razdoblja, uz obavezan gotovinski polog koji obično iznosi 10% od kupovne cijene (poznatiji kao ‘kapara’).

9. Procjena vrijednosti nekretnine i kreditiranje
Nakon što je potpisao Predugovor kupac dogovora kreditiranje. Banka će procijeniti vašu buduću nekretninu uz pomoć vlastitih procjenitelja. Nakon toga banci obično treba 30 – 45 dana za obradu kredita i isplatu sredstava.

Uz pomoć naših provjerenih partnera – tvrtke specijalizirane za kreditno savjetovanje – sigurno kupcu možemo pomoći u pronalasku najpovoljnijih uvjeta kreditiranja na tržištu. Za dodatne informacije upitajte svog agenta.

10. Sklapanje Ugovora i ovjera
Kada je banka odobrila kreditiranje, odvjetnik sastavlja Ugovor o kupnji nekretnine. Potpisani Ugovor mora biti ovjeren od strane javnog bilježnika. U ovoj fazi cijeli iznos kupoprodaje je isplaćen prodavatelju.
Odvjetnik sastavlja prijedlog za uknjižbu prava vlasništva i podnosi ga Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog suda. Porez na promet nekretnina u Hrvatskoj iznosi 4%.

11. Završetak posla
Mi ćemo vam dostaviti ključeve vaše nekretnine nakon što je novac doznačen na račun prodavatelja. Čestitamo, kupili ste nekretninu! To je vrijeme za zadovoljstvo a vaš agent će se pobrinuti za dovršetak postupka. On / ona će dostaviti Vlasnički list sa vašim imenom na njemu i sa svim komunalijama prebačenim na vaše ime.

Odgovori