Biliškov Nekretnine

Obiteljske tvrtke

 

Pod izrazom „obiteljska tvrtka“ mnogi podrazumijevaju „mamine i tatine“ tvrtke male i srednje veličine sa lokalnim naglaskom i fokusom.  Iako određeni broj obiteljskih tvrtki možda odgovara tom opisu, to nikako ne odražava činjenicu koju obiteljski kontrolirane tvrtke igraju u ekonomiji razvijenih zemalja.

Obiteljska poduzeća su komercijalne organizacije u kojima glavnu riječ generacijski vode dva ili više članova obitelji, bilo da su povezani krvnim srodstvom ili brakom.  Obiteljske tvrtke imaju multigeneracijsku dimenziju gdje se isprepleću obiteljski i poslovni odnosi.  Tvrtke koje posluju po principu vlasnik – direktor ne smatraju se obiteljskim tvrtkama jer im nedostaje generacijski i obiteljski utjecaj.

Obiteljski biznisi su najstariji oblici poslovanja.  U nekim davnim prošlim vremenima život na farmi bio je jedan od prvih oblika obiteljskih poduzeća, dok je u gradskim područjima, npr. obučar, nerijetko i živio na istoj lokaciji, te bi se obitelj često uključila u pomaganje oko posla. Na ovaj način u poslovanju su sudjelovale generacije unutar jedne obitelji.

Danas su obiteljska poduzeća vrlo važan ekonomski čimbenik u razvijenim zemljama, a što se očituje i brojkama, odnosno kroz njihov udio u ukupnom broju zaposlenih i udio u ukupnom broju poduzeća neke zemlje.  Family Business Network proveo je 2007. godine istraživanje među 8 najrazvijenijih zemalja Europske Unije, tako je u Finskoj 91 % obiteljskih poduzeća sa 41 % zaposlenih, Španjolskoj 85 % poduzeća sa 42 % zaposlenih, Francuskoj 83 % obiteljskih poduzeća sa 49 % zaposlenih, Njemačkoj 79 % obiteljskih poduzeća sa 44 % zaposlenih, Švedskoj 79 % poduzeća sa 61 % zaposlenih, Italiji 73 % obiteljskih poduzeća sa 52 % zaposlenih, Velikoj Britaniji 65 % poduzeća sa 61 % zaposlenih i u Nizozozemskoj 61 % obiteljskih poduzeća sa 31 % zaposlenih. U Sjedinjenim Američkim državama je preko 90 % obiteljskih tvrtki, sa preko 60 % udjela u zaposlenosti.  U Hrvatskoj nažalost nema nikakvih statistika koje se vode na račun obiteljskih tvrtki, ali pretpostavka je da oko 50 % zaposlenih radi upravo u obiteljskim tvrtkama.

Neke od najpoznatijih i najvećih  stranih tvrtki u obiteljskom vlasništvu su: Wall-Mart, Ford Motors, Samsung, LG Group, BMW, Bosch, Michelin, L’oreal, GAP, IKEA, Heineken, Henkel Group, Dr. Oetker Group, Levi’S, C & A, H & M.

Naša obiteljska tvrtka Biliškov nekretnine d.o.o. tipičan je primjer obiteljske tvrtke srednje veličine u Hrvatskoj.  1993. godine moja majka, Jasminka Biliškov, diplomirana pravnica, otvorila je privatni posao u Splitu u želji da priskrbi bolji život svojoj obitelji. Tada se to još nije mogao nazvati obiteljski posao.  Moj otac, kao liječnik – specijalist radiolog, nije se puno miješao u poslovanje tvrtke, međutim moj brat Marin Biliškov već od upisa na Ekonomski fakultet 1996. godine aktivno pomaže i sudjeluje u poslovanju, a moja malenkost se odlučuje uključiti u obiteljski posao po završetku fakulteta 2004. godine.

Danas smo tvrtka koja ima tri ureda u Hrvatskoj, te zapošljavamo ukupno 14 djelatnika od kojih je 5 članova obitelji.  2006. godine suprug Ivo i ja odlučili smo iz Splita preseliti u Zagreb, gdje je Ivo godinu – dvije dana radio u jednoj državnoj tvrtki, te dao otkaz i odlučio se priključiti obiteljskoj tvrtki. Sada zajedničkim snagama vodimo poslovanje ureda u Zagrebu sa još četvero djelatnika koji nisu članovi obitelji.  Brat Marin sa svojom suprugom vodi urede u Splitu i Kaštelima, a majka Jasminka je kao vlasnik i osnivač tvrtke sveprisutna da pomogne iskustvom, savjetima i kontaktima, te se nada da će sigurno i netko od petero unučadi nastaviti obiteljski posao.

Prijatelji i poznanici često me pitaju kako je to raditi sa obitelji, osobito sa suprugom, jer smo 24 sata skupa, što na poslu, što poslije kući? Nije lako, ali je lijepo, ulijeva povjerenje i sigurnost.  Nažalost teško je odvojiti posao od privatnog života, pa i kući puno vremena provodimo razgovarajući o poslu, ali vikende se nastojimo isključiti i posvetiti sebi i djeci.  Voditi poslovanje u obiteljskom poduzeću nosi veliku odgovornost jer financijska egzistencija ovisi isključivo o tebi i tvojoj predanosti poslu.

Rad u obiteljskim tvrtkama donosi određene prednosti.  Neka istraživanja su pokazala da su se obiteljske tvrtke u kriznim vremenima pokazale uspješnijim od drugih tvrtki.  Obiteljska poduzeća planirala su dugoročno i nisu rasipali novac tvrtke na nepotrebno, jer je tvrtkin novac ustvari obiteljski novac. U kriznim vremenima bilo je bitno opstati, smanjiti troškove, zadržati zaposlenike, zadržati klijente i kvalitetu poslovanja.  Stoga su mnoge obiteljske tvrtke iz recesije izašle sigurnije i jače nego što je to bio slučaj kod drugih poduzeća.  U obiteljskim poduzećima osjeća se znatno veća predanost poslu jer su čelni ljudi u tvrtki članovi obitelji i spremni su uložiti puno više truda u poslovanje i rast, te se brže prilagođavaju uvjetima na tržištu. Obično ne treba puno vremena za donošenje važnih odluka.  Kvaliteta usluge i dobar glas iznimno su važni, te kao takvi ulijevaju povjerenje korisnicima usluga ili kupcima i poslovnim partnerima.  Kad neki zaposlenik pokaže izniman talent i uspješnost, vrlo je vjerojatno da će se to više cijeniti i da će ga ‘obitelj’ više motivirati i nagraditi nego je to slučaj u drugim tvrtkama.

Obiteljima bih sugerirala da se odvaže na takav korak i upuste u avanturu obiteljskog poslovanja.  Obiteljski biznis je najbrži način samozapošljavanja vlastite obitelji, te pridonosi zajedništvu, povezanosti i povjerenju među članovim obitelji, zbog predanosti poslu.  Pokretanje obiteljske tvrtke može se realizirati s minimalnim ulaganjem jer u početku mogu raditi samo članovi obitelji, pa su i posljedice eventualnog propadanja manje pogubne. Uostalom, u razvijenim zapadnim ekonomijama obiteljske tvrtke su temelj poslovanja cijele države i njen najstabilniji i najjači segment.

 

Odgovori