Biliškov Nekretnine

Kako pripremiti nekretninu za prodaju

 

Pravilna priprema nekretnine pola je obavljenog posla i uvijek morate imati u vidu da se vaša nekretnina prodaje kupcu koji ima svoje potrebe i pogled na uporabnu vrijednost. Da bi potencijalnom kupcu olakšali procjenu i odabir vaše nekretnine važno je da se psihološki i mentalno odvojite od svoje nekretnine (idealno bi bilo da iznesete što više stvari ili čak ispraznite prostor) i gledate je kao na proizvod koji treba što brže i lakše prodati. Kod prvog kontakta agent će vam dati detaljnije upute kako pripremiti prostor za prodaju. Ako trebate, tražite dodatne usluge naših vanjskih suradnika i partnera.

– Pripremite svu dokumentaciju (vlasnički list, tlocrt, katastar, građevinsku i uporabnu dozvolu, obveze po kreditu i ugovor sa bankom, ako postoje itd.)

– Tlocrt je vrlo važan, te ako g nemate potrudite se sami skicirati tlocrt i ispišite mjere svih prostorija.

– Agentu pripremite popis sa svim pozitivnim stranama vaše nekretnine, datume zadnjih renovacija i većih popravaka, sadržajima koji postoje u okolici i slično

– Informirajte se o stvarnim cijenama nekretnina prodanih u vašoj okolici

– Očistite i pospremite stan ili kuću prije dolaska agenta i obilaska kupaca

– Sanirajte nedostatke (osim ako nekretnina nije za renovaciju)

– Iznesite višak stvari (u garažu ili neko spremište – depersonalizirajte prostor)

– Prije obilaska provjetrite i pustite svjetlo u prostor

– Uredite okućnicu

– U vrijeme obilaska pošaljite obitelj u šetnju sa kućnim ljubimcima

– Pripremite kavu ili kolače za potencijalne kupce

– Pustite agenta da govori umjesto vas

– Ukoliko ne možete ili ne stignete pripremiti prostor za prodaju na vrijeme predlažemo da angažirate naše vanjske suradnike i partnere koji će očistiti prostor, obaviti sitne popravke, pripremiti ga za fotografiranje i obilazak. Također možete angažirati i profesionalnog fotografa, što preporučamo za skuplje nekretnine. Upitajte svog agenta.

– Ako posjedujete stariji stan ili kuću za adaptaciju, veće kvadrature i vrijednosti, predlažemo da angažirate naš arhitektonski studio prije prodaje. Oni će napraviti više prijedloga pregradnje i renovacije vaše nekretnine kako bi se potencijalni kupac mogao lakše poistovjetiti i upoznati sa potencijalom vašeg stana ili kuće. Ova usluga je pokazala vrlo pozitivne rezultate u našoj praksi.

Odgovori