Biliškov Nekretnine

KAKO MOŽEMO GARANTIRATI PRODAJU? JEDNOSTAVNO I SA PUNIM POUZDANJEM!

 

Piše: Ivo Barun, mag. oec.

Možda ste i sami primijetili neki od naših oglasa umarketinškoj kampanji o garanciji prodaje vaše nekretnine.  Imali smo dosta poziva prodavatelja sa upitima kako i zašto?

Naš odgovor je: ‘Jednostavno i sa punim pouzdanjem!’

Samouvjereno garantiramo prodaju u roku 3 do 6 mjeseci, ali u pravilu se to dogodi i mnogo prije – u roku 45 do 60 dana. Naravno da ne možemo svima i svugdje garantirati prodaju, te ne dajemo obećanja tamo gdje procijenimo da ih nećemo moći ispuniti, zbog ovih ili onih faktora.  Ipak s obzirom na naše 25-godišnje iskustvo, kao i detaljno poznavanje određenih lokalnih tržišta, s punim pouzdanjem možemo napraviti toliko preciznu procjenu vrijednosti nekretnine da prodavatelj dobije maksimum koliko je tržište spremno platiti u određenom vremenskom periodu. Naša garancija znači da ukoliko ne uspijemo u svojim obećanjima, naknada za naše usluge pada i do 50%.

Nije sve samo u postavljanju realne cijene, iako je to svakako najvažniji faktor za uspješnu prodaju. Cijeli je niz čimbenika koji utječu na brzu i kvalitetnu prodaju. Osim cijene treba znati nekretninu kvalitetno obraditi, fotografirati  i plasirati točno one informacije koje su kupcima bitne. Loš opis i loše slike vrlo često daju kontraefekt i unatoč možda realnoj cijeni.  Prodavatelja i nekretninu treba pripremiti za prodaju i obilazak kupaca, i upoznati ga sa svim koracima u procesu.

Nekretnina mora biti kvalitetno marketinški zastupljena, kako bi pravi kupci za nju saznali, jer ako niste vidljivi, svi ovi gore navedeni važni faktori padaju u vodu. Naša tvrtka ima na stotine aktivnih kupaca u svojoj bazi, i nova ponuda (nekretnina) se prvo nudi njima, a onda se plasira javno na sve relevantne portale za nekretnine u Hrvatskoj, odnosno u Europi i Rusiji, ako se radi o nekretnini koja je potencijal za strana tržišta, kao i u tiskane medije – Jutarnji List ili časopis Nekretnine & Dizajn. Nekretnine za koje damo garanciju prodaje vidi u prosjeku preko 50 aktivnih kupaca dnevno, stoga je i sasvim realno očekivati kupoprodaju u roku 45 do 60 dana.

Najgore što prodavatelj koji ima ozbiljnu namjeru i potrebu prodati može napraviti za sebe i svoju nekretninu je pogriješiti sa cijenom. Vrlo često vlasnici nekretnina pogriješe kad sami formiraju cijenu nekretnine i uvjete prodaje bez realnog tržišnog uporišta. Kad je cijena nerealno previsoko postavljena, nekretnina vegetira na specijaliziranim portalima mjesecima ili godinama, te postane ‘oštećena’ roba kojoj je čak i nakon korigiranja cijene u realne okvire nemoguće vratiti zanimljivost. Kod nerealno visoke cijene potencijalni kupci uopće ne žele gubiti svoje vrijeme na poziv,  a kamoli na obilazak nekretnine, jer ne vide ozbiljnost prodavatelja. Tržište obiluje ponudom i kupac se orijentira na istraživanje onih koje imaju realno postavljenu cijenu.

U agenciji Biliškov nekretnine imamo za cilj raditi sa prodavateljima koji imaju ozbiljnu namjeru prodati svoju nekretninu, koji će poslušati savjet svog agenta – profesionalca na tržištu nekretninama, postaviti cijenu u realnim tržišnim okvirima, pripremiti sebe i nekretninu za prodaju prema uputama i savjetima agenta… takvim prodavateljima samouvjereno garantiramo prodaju u maksimalnom roku od 6 mjeseci ili se odričemo i do 50 % svojeg profita.

Želite prodati svoju kuću ili stan i za to postići maksimalnu realnu tržišnu cijenu u što kraćem roku, obratite se s potpunim povjerenjem jer mi Vam dajemo garanciju za naš posao!

 

Odgovori