Biliškov Nekretnine

IZLAGALI SMO NA SAJMU U KIJEVU

MEĐUNARODNI SAJAM NEKRETNINA U KIJEVU, UKRAJINA: 23 -24.03.2018

U Kijevu, Ukrajina je od 23.-24.03.2018. održan Međunarodni sajam nekretnina na kojem je sudjelovala agencija Biliškov nekretnine kao jedini učesnik iz Hrvatske.

Sajam je održan u centru Kijeva, na Olimpijskom stadionu, i sudjelovalo je 27 izlagača iz 17 zemalja. Osim agencija za posredovanje u prodaji nekretnina, na sajmu su izlagali i građevinari koji su prezentirali svoje projekte. Uz domaće izlagače iz Ukrajine, sudjelovali su izlagači iz Francuske, Cipra, Gruzije, Španjolske, Njemačke, Italije, Bugarske, Grčke, Albanije, Turske, Poljske, Češke, Engleske, Tajlanda i Hrvatske.

Sajam je bio vrlo dobro posjećen, i bili smo ugodno iznenađeni da je veliki dio posjetitelja već bio u Hrvatskoj, ili su čuli toliko lijepih priča o Hrvatskoj i rado bi je posjetili. Upoznali smo predstavnike nekoliko domaćih agencija za posredovanje u prometu nekretnina koje su iskazale interes za suradnju, građevinara koji su se zanimali za projekte i uvjete izgradnje u Hrvatskoj, a privatni kupci koji su očarani našim morem i našom klimom su zainteresirani za stanove ili manje kuće u blizini mora gdje bi htjeli imati svoj drugi dom. Na štandu nas je posjetio i hrvatski veleposlanik u Ukrajini g. Tomislav Vidošević koji je iskazao radost da je na sajmu među izlagačima i hrvatska agencija za nekretnine.

Učestvovanje na ovom sajmu bilo je prelijepo iskustvo, i Kijev kao grad nas je očarao, i u svakom trenutku i na svakom mjestu smo se osjećali dobrodošlo. Ukrajinci su zaista pristupačan i ljubazan narod. Zahvalni smo i našim novim prijateljima koji su u našu agenciju prije godinu dana došli kao kupci, a onda je taj poslovni odnos prerastao u prelijepo prijateljstvo, te su nas ugostili u njihovom domu, i počastili domaćim specijalitetima, uz koje se po njihovom običaju pije šampanjac, i naravno nezaobilazna votka.

Ukrajina kao zemlja iz koje možemo očekivati potencijalne kupce je tržište koje se tek otvara, a pozitivan pomak u smjeru otvaranja vrata kupcima s tog područja je što im ne treba viza za dolazak u Hrvatsku, a pozitivna gospodarska, politička i porezna klima ostavljaju prostora za daljnji napredak u suradnji između naših zemalja. Ukrajina nas je među prvima priznala za samostalnu državu, i od tada naša politička i gospodarska suradnja stalno raste, pa se nadamo da će se odraziti i na našu djelatnost.

Najveća zamjerka zainteresiranih kupaca nekretnina je loša zračna povezanost Hrvatske sa Kijevom van turističke sezone, kao i mali broj jeftinih avio prijevoznika, ali i preduga procedura dobivanje boravišne dozvole za Ukrajince.

Odgovori