Biliškov Nekretnine

IZLAGALI SMO NA SAJMU U CANNESU

SAJAM NEKRETNINA I INVESTICIJA U CANNESU, FRANCUSKA: MIPIM, 13-16.03.2018

Sajam MIPIM, koji se tradicionalno događa u Cannesu, najveći je međunarodni sajam nekretnina i investicija stambenog , uredskog, logističkog i turističkog sektora.

Sajam se održava centru Cannesa u zdanju Palais des Festivals, u istoj zgradi u kojoj se održava svjetski poznati Cannes Film Festival.

Na sajmu je bilo zastupljeno preko 3100 izlagača iz cijelog svijeta – država , gradova i tvrtki koji su došli predstaviti svoje najnovije projekte i dostignuća. Zastupljena je Amerika,Azija, Australija, Afrika i naravno Europa. Izložbu je posjetilo više od 24.000 posjetitelja iz cijelog svijeta, a o prestižnosti i važnosti ovog događaja u svijetu nekretnina i investicija govori i cijena ulaznica za posjetitelje koja iznosi preko 1.000 EUR.

Sajam je organiziran na najvišem nivou. Poseban šarm daje mediteransko obilježje Cannesa, te atraktivno zdanje održavanja izložbe uz samo more, gdje su privezane brojne luksuzne mega  jahte na kojima se tokom dana održavaju sastanci i sklapaju poslovi, a navečer i odvijaju ekskluzivni prijemi. Taj tjedan održavanja MIPIM sajma, u Cannesu se nalaze svi najveći investitori, poslovni ljudi, ali i političari iz svih dijelova Europe i svijeta. Države, gradovi i tvrtke izlazu svoje najnovije projekte. Paralelno sa izlagačkim dijelom, održavaju se paneli, predavanja i prezentacije. Način na koji se prezentiraju regije i gradovi zaista je fascinantan, makete projekata i gradova prava su remek djela.

HGK je već treću godinu zaredom imao štand na kojem je i naša tvrtka Biliškov nekretnine prisustvovala i izlagala. Bilo je tu zatupljeno još nekolicina tvrtki, kao i Agencija za promicanje ulaganja RH, te grad Šibenik.  Nažalost Hrvatskih regija, gradova i tvrtki je prisutno u jako malom broju, a s obzirom na važnost i jačinu ovog sajma za privlačenje investitora i kapitala kako u privatnom tako i u javnom sektoru to je zaista propust.

Interesa stranih ulagača za Hrvatsku ima, a uglavnom je usmjeren  na velike turističke projekte, kako na greenfield projekte, tako i na već sagrađene hotelske komplekse. Tu je svakako bilo i mnogo poslovnih i bogatih ljudi koji prepoznaju Hrvatsku kao destinaciju koju rado posjećuju turistički ili žele kupiti svoj ‘second home’.

Investitorima je na prvom mjestu sigurnost u ulaganjima, odnosno pozitivna gospodarska, politička i porezna klima, a tu svakako kao društvo i država imamo još puno prostora za napredak.

Odgovori