Biliškov Nekretnine

PREPORUKA AGENTA – SPLITSKI KVART LOKVE

Piše: Elena Bakić, agent za nekretnine u Splitu

Par crtica o Eleni…

Rođena sam i odrasla u Splitu. Volim živjeti u ovom gradu –’najlipšem gradu na svitu’. Prije nekih 5-6 godina kada su moja djeca porasla i pomalo se osamostalila, shvatila sam da je došlo vrijeme da se okrenem više sebi i odlučila se zaposliti. Imala sam sreće da je u agenciji Biliškov tada trebao agent koji bi radio na iznajmljivanju stanova i tako evo mene u timu Biliškov od 2013 godine.

Raditi u agenciji za nekretnine…

Posao agenta nije klasičan uredski posao, mnogo se vremena provodi na terenu i na dnevnoj bazi upoznajete nove ljude. Ovo je moj idealan posao, jer ne mogu sjediti cijeli dan na jednom mjestu i zatvorena u uredu. Budimo iskreni – koliko ljudi je plaćeno da se šetaju, upoznaju nove ljude i da im direktor govori: ‘idemo na teren, poslovi se sklapaju i pronalaze van ureda’?! Još jedna prednost ovog posla je ta što sam nakon godina rada kao agent za nekretnine potpuno upoznala grad, ulice i uličice, ali i ljude.

S obzirom da sam specijalizirana za najam stanova, moj najveći izazov u  poslu je pronaći najmoprimcu odgovarajući stan. U Splitu je podstanarstvo prilično veliki trošak i opterećenje svakog pojedinca i obitelji, ali kada klijentu pronađem odgovarajući stan kako po broju soba, tako i po visini najamnine, i kada su oni zadovoljni s tim, onda znam da sam dobro obavila svoj posao.

Omiljeni splitski kvart – Lokve

Moj omiljeni kvart za preporuku kupcima i najmoprimcima su Lokve. Pozicioniran je odlično, 15-ak minuta lagane šetnje do samog centra grada, te plaže Bačvice i Trstenik, a opet udaljen od gužve i vreve centra grada. Lokve su lijep kvart za život jer je sve vrlo dobro organizirano za kvalitetan gradski život: škola, vrtići, ambulanta, ljekarne, parkovi za djecu, javni prijevoz…. Pogodan je i za studente jer se nalazi u blizini kampusa i fakulteta.

Lokve su jedan od manjih kvartova u Splitu, površine od samo 21 hektar, ali čak skoro s 7000 stanovnika što ga čini jednim od najgušće naseljenih kvartova. Nastao je 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća u vrijeme intenzivne gradnje u Splitu. Najveći dio građevina su stambene zgrade s pet i više katova i tek mali dio privatnih kuća.

Cijene nekretnina na Lokvama

Dokaz da su Lokve ugodno mjesto za život je i taj da se u tom kvartu stanovi ne prodaju tako često, a upita za kupnju ima mnogo. Cijena stana po m2 je od 1700-1800 EUR za one u koje treba uložiti, do 2000-2.200 EUR za renovirane stanove u odličnom stanju. Visina najamnine za stanove na Lokvama naravno variraju, ovisno o kvadraturi i opremljenosti, pa se može postići mjesečna cijena od 350 EUR – 600 EUR.

Nažalost moram spomenuti i negativne utjecaje turističkog najma na lokalno stanovništvo. Kako se već nekoliko godina zona turističkoga najma proširila iz centra i na druge kvartove u Splitu to uvelike zadaje glavobolje dugoročnim najmoprimcima.

Izdvojena ponuda – lijepi trosobni stan sa dvije lođe

Lijepi i prostrani stan površine 80 m2, na 5. katu u zgradi sa liftom. Sastoji se od dvije spavaće sobe, kuhinje s trpezarijom i dnevnim boravkom, kupatila i dvije lođe, orijentacije I-Z. Tražena cijena je 158.000 EUR.

Više o nekretnini na www.biliskov.com

Odgovori