Biliškov Nekretnine

Preporuka agenta – Bol, Split

 

Piše: Irina Marinković

Rodom sam iz Odesse, Ukrajina. Nakon studiranja na Pomorskom fakultetu, smjer ekonomija i organizacija morskog transporta, gdje me čekao osiguran posao, dogodila se ljubav. Mladi pomorac iz Splita, na lijepoj pješčanoj odeskoj plaži, zamijenio me s curom istog imena s kojom je imao dogovor… i na kraju evo mene u Splitu već 33 godine. U početku je bilo teško, nepoznat jezik, nepoznati ljudi, ali danas svojim sunarodnjacima govorim ‘kod nas u Hrvatskoj…’.  Zavoljela sam Hrvatsku kao svoju domovinu, i tako se zaista i osjećam. Zahvaljujući znanju ruskog jezika radila sam u jednoj firmi kao prodajni posrednik za rusko tržište, ali sam uvijek maštala da postanem agent za nekretnine. Prijavila sam se na natječaj u agenciji Biliškov nekretnine, i zadnjih 10 godina sam tu.

 

Zašto voliš svoj posao?

Ne znam kako bi objasnila zašto volim ovaj posao, ali ako se svako jutro radosna ustajem i radosna idem na posao, to je neprocjenjivo. Volim ljude, volim komunicirati s ljudima i upoznavati nove ljude. Posao je lijep, izazovan, iako ima i vrlo teških dana, ali kako je naša firma kao velika obitelj, uvijek jedni drugima pomažemo i uskačemo.

Koji su tvoji najveći poslovni izazovi u radu u agenciji za nekretnine?

Najveći izazov je postići da su i prodavatelji i kupci zadovoljni sa odrađenim poslom, odnosno kupac sa kupljenom nekretninom, a prodavatelj sa postignutom cijenom. Voljela bih da ima i više mojih sunarodnjaka kao stranaka, kao i da se Hrvatska više otvori tržištu bivšeg SSSR-a. Rusi su spremni ulagati u Hrvatsku, ali naša birokracija, vize, nemogućnost dobivanja stalnog boravka i državljanstva su vrlo česte prepreke. Svaku godinu izlažemo na sajmu nekretnina i investicija u Moskvi, te se uvijek susrećemo s ovim istim problemima, jer je u mnogim drugim zemljama procedura puno jednostavnija, i lakše se odlučuju za investiranje i kupovinu nekretnina.  Poseban izazov je rad s ruskim klijentima, jer je to potpuno drugačiji način rada i zahtijeva puno više vremena. Oni kao stranci koji ovdje uglavnom nikoga ne poznaju, od mene  očekuju pomoć u mnogim drugim stvarima nevezanim za moj posao: od smještaja, gdje mogu dobro jesti, što posjetiti… Vrlo rado  im pomognem u svemu, te na kraju isprva poslovni odnos preraste u prijateljski. Moji ruski klijenti tako mi se svaki put jave kada dođu u Split, uvijek se nađemo na ručku ili večeri.

Preporuka kupcima – koji kvart i zašto?

Moja preporuka je splitski kvart Bol. Pomalo pristrano jer i sama tu živom, ali zato i znam sve prednosti kvarta. Neposredna blizina centra, 15 minuta šetnje do Rive.  Okružen je glavnim prometnicama i prometno dobro povezan s ostalim kvartovima, a manje, uglavnom jednosmjerne ulice unutar kvarta, pune zelenila pružaju ugodno okruženje za življenje. Kvart je odličan za mlade obitelji s djecom, jer ima dosta vrtića, osnovna škola, blizu je ambulanta i dječji dispanzer, banke, dućani, prodajni centar Joker… To je kvart u kojem su većinom starije zgrade starije, solidne gradnje, visokokatnice od 4-5 katova, neboderi a ima i privatnih kuća. U zadnje vrijeme prodalo se nekoliko stanova u neboderima, prvenstveno radi pogleda i južne orijentacije. Cijene su slične kao i u ostalima kvartovima koji čine prsten oko centra. Stariji stanovi za renoviranje se prodaju od 1650-1800€/m2, renovirani oko 2000€/m2, a u desetak godina starim zgradama cijene su 2000-2500€/m2.

 

IZDVOJENA PONUDA NA BOLU

Bol, Ulica Slobode

Šarmantan stan površine 65 m2 sa dvije spavaće sobe, dnevnim boravkom, kuhinjom i blagovaonom u jednoj open space prostoriji, na desetom katu u zgradi građenoj 1970-ih. Stan je renoviran prije nekoliko godina i u odličnom je stanju. Nalazi se na jugoistoku, te ima velike prozorske otvore od zida do zida, stoga je okupan u suncu i svijetlu cijeli dan, a pogled na grad i more je predivan.  Jednostavnim zahvatom u prostoru može se dobiti još jedna manja spavaća soba.

Cijena: 130.000 EUR

 

 

Odgovori