Biliškov Nekretnine

13-16.03.2018 izlagali smo na sajmu MIPIM – Cannes, Francuska

Biliškov nekretnine izlagali su na sajmu nekretnina i investicija MIPIM Cannes a koji se održao 13-16 ožujka 2018. Sajam se održava u centru Cannesa u Palais des Festivals, uz samo more, gdje se održava i Cannes Film Festival. To je najveći je međunarodni sajam nekretnina i investicija i to stambenog , uredskog, logističkog i turističkog sektora.

Na sajmu je bilo zastupljeno preko 3100 izlagača iz cijelog svijeta, te više od 25.000 posjetitelja. Države, gradovi i tvrtke došli su predstaviti svoje najnovije projekte, urbanistička i arhitektonska dostignuća. Zastupljena je Amerika, Azija, Australija, Afrika i naravno Europa.

Sajam je organiziran na najvišem nivou. Poseban šarm daje mediteransko obilježje Cannesa, te atraktivno zdanje održavanja izložbe uz samo more, gdje su privezane brojne luksuzne mega jahte, na kojima se održavaju sastanci i sklapaju poslovi, a navečer i odvijaju ekskluzivni prijemi. Tih nekoliko dana u Cannesu se nalaze svi najveći investitori, poslovni ljudi, ali i političari iz svih dijelova Europe i svijeta. O prestižnosti i važnosti ovog događaja u svijetu nekretnina i investicija govori i cijena ulaznica za posjetitelje koja iznosi preko tisuću eura.

Biliškov nekretnine izlagale su na zajedničkom štandu hrvatskih tvrtki pod organizacijom Hrvatske Gospodarske Komore. Osim nekolicine hrvatskih tvrtki, tu je bila i Agencija za promicanje ulaganja RH, te grad Šibenik.

Države, gradovi i tvrtke izlažu svoje najnovije projekte, a paralelno sa izlagačkim dijelom, održavaju se i paneli, predavanja i prezentacije. Način na koji se prezentiraju regije i gradovi zaista je fascinantan, makete projekata i gradova prava su remek djela.
Nažalost Hrvatskih regija, gradova i tvrtki je prisutno u jako malom broju, a s obzirom na važnost i jačinu ovog sajma za privlačenje investitora i kapitala kako u privatnom tako i u javnom sektoru to je zaista propust.

Interesa stranih ulagača za Hrvatsku ima, a uglavnom je usmjeren na velike turističke projekte, kako na greenfield projekte, tako i na već sagrađene hotelske komplekse. Tu je svakako bilo i mnogo poslovnjaka i bogatih ljudi koji prepoznaju Hrvatsku kao destinaciju koju rado posjećuju turistički ili žele kupiti kuću za odmor.

Investitorima je na prvom mjestu sigurnost u ulaganjima, odnosno pozitivna gospodarska, politička i porezna klima, a tu svakako kao društvo i država imamo još puno prostora za napredak.

Ukoliko posjedujete atraktivan i isplativ investicijski projekt ili želite prodati atraktivnu nekretninu na moru, pozivamo Vas da nam se svakako javite, jer ozbiljne investitore i kupce za vaše nekretnine imamo.

Odgovori